JOSAN

Hi!

...ik ben Josan, woon in het Brabantse Veghel samen met mijn lief en onze twee prachtige eigenwijze meisjes Olivia en Geza. Na de academie voor theater, veel spelen en lesgeven heb ik mijn oude camera weer opgepakt. I fell in love again. In fotografie komt voor mij heel veel samen: mijn liefde voor beeld, voor details, sfeer vangen, het vertellen van verhalen, de magie van samen in het moment zijn. Dat is waar ik altijd naar zoek in mijn werk. Met een groot hart voor de natuur en het avontuur vind je mij vaak in het bos en aan zee met de zon op mijn bol en de wind in mijn haar.
Ik ben een festivalganger, stadstruiner, en kan uren rondhangen in een boekwinkel. Muziek, lekker eten, een koud biertje of een goeie wijn maken me blij, en mijn dag begint pas na een goeie kop koffie. Ik ben een dromer, denker en doener in één en dat levert veel drukte op in mijn hoofd maar ook heel veel liefde in mijn hart. Want ik ga er keihard voor als ik voel dat het goed is: 200% voor de liefde. Dat is altijd mijn uitgangspunt van waaruit ik in jullie verhaal duik. Klinkt goed? Let's go!

I don't shoot what it looks like. I shoot what it feels like.

Weg van de gebaande paden. Into the great wide open please en het liefst met blote voeten in het zand. Wij zijn een goeie match als jij houdt van avontuur, authenticiteit, en wil genieten van het moment. Het is mijn missie om de shoot zelf als herinnering te hebben, met de foto’s als het tastbare resultaat. Het hier en nu vieren, vastgrijpen en volledig opgaan in het moment. Geen poespas, niet lachen op commando. Hell no! Daar geloof ik niet in! Wat wel? Plezier maken, GENIETEN, beseffen wat je hebt, écht samen zijn. Het levert spontane beelden op waar je jezelf in herkent en waar de liefde van afspat. Met een lach, met een koude rilling, en soms met hele vieze voeten en wild haar. Ik geef je een tijdloze herinnering waar je met een heerlijk gevoel in kunt verdwijnen.
Met tien jaar ervaring als regisseur en theaterdocent, en mijn jaren in de fotografie in mijn rugzak, kan ik momenten creëren voor mijn klanten waarbinnen ze zichzelf durven te zijn. Ik mag foto’s maken van wie zij echt zijn. En daar gaat het wat mij betreft om: authentiek beeld dat écht is. Echt voelt. Ik ga voor niks minder.

Foto 1+2 Louise Boonstoppel
Foto 3 Francine Boer

Pop me a message!

Q & A

QUESTION

ANSWER

Help mijn vriendin wil een loveshoot!

Yeah baby! Jij bent one of the lucky few die straks een kneitergaaf beeld van jullie twee boven de bank heeft hangen waar de liefde van afspat. Waar je elke ochtend als je wakker wordt naar kijkt en denkt: 'holy f*ckingmoly zie ons nou'. Mark my words. Ik zorg ervoor dat de shoot zelf relaxed is en je geen moment hoeft na te denken over hoe je haar moet vasthouden en hoe je moet kijken. Thank me later. En haar vooral.

Wat moet ik aan?

Waar je je lekker in voelt. Easy as that. Het is fijn als je samen een beetje kijkt of het bij elkaar past natuurlijk. Ik stuur je hiervoor nog tips als je een shoot boekt.

Ik verander in een stijve hark zodra er een camera tevoorschijn komt...

No worries. Ik zorg dat je binnen 10 minuten jezelf weer enigszins herkent en zelfs lol hebt. Ik werk met opdrachtjes en stel vragen waardoor je niet met jezelf bezig bent maar juist samen bent.

Mogen we zelf beelden kiezen?

Nee. Je mag erop vertrouwen dat ik de allermooiste foto's kies. Met je keuze voor mij als fotograaf laat je mij jullie verhaal vertellen. Daar ben ik goed in.

Lever je in kleur of zwart wit?

Allebei. Ik kijk beeld voor beeld wat het mooist is. Soms is dat in kleur en soms in zwart wit.

Kunnen we de originele RAW bestanden krijgen?

Nee. Ik lever alleen volledig bewerkte series af. De RAW beelden dragen nog niet mijn volledige signatuur. Het nabewerken is een heel belangrijk onderdeel van mijn werk en stijl. Pas als dat klaar is is het beeld af.

Doe je ook grote groepen?

Ik werk met maximaal 6 personen tegelijk. Je kunt eventueel wel meerdere familieshoots op 1 dag boeken en zo een combinatie maken.

Maak je ook albums?

JA! Bij een Weddingstory is een Small Book of Love inclusief maar ik maak er graag een volwaardig stijlvol bruidsboek van: The Big Book of Love, waar jullie hele verhaal in wordt verteld. Als je van een Lovestory of Familystory een album wil maken doe ik dat ook met alle liefde. Een grote afdruk bestellen? Ik adviseer je graag. Vraag er naar als je een shoot boekt.

Do you speak English?

Yes. And I would love to hear all about your foreign adventure! Pop me an email: info@storiesbyjosan.com if you can't read the contactform and I'll get back to you!

2
of
8